Mål- og strategiutvikling

Tjenester / Utvikling av organisasjon og kultur / Mål- og strategiutvikling

Gode mål skaper retning og fokus. De bidrar til motivasjon og engasjement og gjør det mulig å evaluere effekten av vår innsats på ulike nivåer i organisasjonen. 

Selskapets overordnede mål har, altfor ofte, liten eller ingen betydning for den enkelte medarbeideren i organisasjonen. Eierskap og forpliktelse til selskapets mål skapes gjennom involvering i målprosessen. Det må være en rød tråd mellom overordnede mål, avdelingsmål og mål for den enkelte medarbeideren. Samtidig bør organisasjonen utvikle rapporteringssystemer der både resultatmål og ferdighetsmål er en del av oppfølgingen.

Strategi er en planmessig og taktisk prioritering av hvordan vi skal nå målene. Ulike avdelinger i organisasjonen er ofte tjent med å følge egne taktiske disposisjoner, men disse må selvsagt henge sammen med virksomhetens overordnede mål og må ikke være i konflikt med andre enheter i organisasjonen

Solid bidrar til mål- og strategiprosesser på alle nivåer i organisasjonen med fokus på at eierskap og forpliktelse er forankret hos de som faktisk skal etterleve strategien og levere målene i hverdagen.

Morten Andresen

Ta kontakt for en uforpliktende prat om dette temaet og hva vi kan tilby deg eller din virksomhet!

Kontakt

Morten Andresen

Daglig leder / partner

Per Andre Nørbech

Psykolog / partner